Tarih: 22 Ekim 2020

2020-2021 Eğitim-Öğretim Yılı Özel Yetenek %100 Bursluluk Sınavı Duyurusu

Üniversitemiz Güzel Sanatlar Fakültesi Tekstil ve Moda Tasarımı, Grafik Tasarımı ve Oyunculuk bölümü öğrencilerine 02 Kasım 2020 Pazartesi günü saat: 11.00’de “Özel Yetenek %100 Bursluluk Sınavı” Ayazağa-Maslak Yerleşkesinde yapılacaktır.

02 Kasım 2020 Pazartesi günü yapılacak olan Özel Yetenek %100 Bursluluk Sınavına girecek öğrencilerin saat 10:45’te sınav salonunda hazır bulunmaları önemle rica olunur. Bu sınava, 2020-2021 Eğitim-Öğretim yılında özel yetenek sınavı ile üniversitemize kayıt yaptıran öğrenciler katılabilir. 2020-2021 Eğitim-Öğretim yılında özel yetenek sınavı ile kayıt yaptıran öğrencilerin, önümüzdeki yıl yapılacak %100 Bursluluk Sınavına girme hakları olmayacaktır.

Not: Sınav esnasında gerekli olan malzemeler Üniversitemiz tarafından temin edilecektir.

Sınav Düzeni İle İlgili Kurallar

1. Özel Yetenek %100 Bursluluk Sınavı, 02 Kasım 2020 Pazartesi günü saat: 11:00’de başlayacaktır. Öğrencilerin sınav başlamadan en az 15 dakika önce sınav salonunda bulunmaları gerekmektedir.
  2. Grafik Tasarımı, Tekstil ve Moda Tasarımı bölümlerinin çizim sınavlarının süresi 90 dakikadır.
  3. COVİD-19 tedbirleri kapsamında sınava girecek öğrenciler mesafeli bir şekilde yerleşim planı ile oturtulacaktır.
  4. Öğrencilerin sınav saatinden önce salona gelmeleri esas olmakla birlikte, ilk 30 dakika içerisinde gelen öğrenciler sınava alınabilirler. Ancak geç gelen öğrencilere ek süre verilmeyecektir.
  5. Sınavın ilk 35 dakikası boyunca sınav salonundan çıkmak yasaktır.
  6. Sınavın kurallara uygun bir şekilde yapılabilmesi için öğrenciler, gözetmenler tarafından yapılan uyarılara ve yer değişikliği gibi isteklere uymak zorundadırlar.
  7. Aday öğrenciler ilk olarak isimlerini, soy isimlerini ve numaralarını sınav kağıdına yazmakla yükümlüdür.
  8. Öğrenci kimlik kartı veya nüfus cüzdanı olmayan adaylar sınava alınmayacaktır.
  9. Aday öğrenciler kimlik belgelerini, sınav başlamadan önce sıranın üzerine koyarlar. Kimlikler sınav süresince sıra üzerinde, gözetmenin göreceği bir yerde duracaktır. Sınav süresi içerisinde kimliklere bakılarak yoklama yapılacaktır.
  10. Cep telefonu ve dijital saatlerin sınav salonuna getirilmesi yasaktır. Bu eşyalar salondaki bir masaya bırakılacaktır.
  11. Sınav başladıktan sonra sınav salonundan geçici olarak çıkmak ve tekrar girmek yasaktır.
  12. Öğrencilerin sınav süresince birbirlerinden kalem ve benzeri malzeme istemeleri yasaktır.
  13. Sınav salonu görevlileri sınav kurallarını, düzenini ve işleyişini bozan öğrenciler hakkında tutanak düzenleyebilirler.

Özel Yetenek %100 Bursluluk Sınavı’nın Gerçekleşeceği Salonlar

Ayazağa-Maslak Yerleşkesi