Diş Hekimliği Fakültesi
Tarih: 27 Ekim 2020

2020-2021 Özel Yetenek Tam Bursluluk Sınavı “HES KODU” Alımı Hakkında

Sınava girecek herkesin sağlığını güvence altına almak amacıyla tüm adaylarımızın HES kodları ile birlikte mutlak suretle dijital veya basılı HES kodu belgesini temin ederek gelmeleri gerekmektedir.

Sınava girecek öğrencilerin gelmeden grip veya soğuk algınlığı belirtileri bulunması halinde Üniversitemiz girişindeki güvenlik personeline bilgi vermeleri rica olunur.

Okula girişte Üniversitemiz personeli tarafından giriş yapmadan ateşleriniz ölçülecektir.

Yapılacak sınava  maske takarak gelmeniz zorunlu olup yanlarınızda yedek maske de bulundurmanız önerilmektedir. Dileyen öğrenciler, siperlik takabilirler.

HES Kodu Nasıl Alınır?

1- “Hayat Eve Sığar” uygulaması üzerinden, “HES Kodu İşlemleri” bölümüne girilir.

“HES Kodu Oluştur” butonuna tıklanır. Kod kullanım süresi seçilir ve kod oluşturulur.

HES uygulamasını AppStore’dan ve Google Play’den indirebilirsiniz.

2- SMS yöntemi ile HES yazıp boşluk bırakarak sırasıyla; T.C. Kimlik Numarası, Kimlik Kartının Ön Yüzündeki Seri Numarasının Son 4 Hanesi ve “Paylaşım Süresi” gün sayısı olarak yazılır ve 2023‘e SMS olarak gönderilir. Sistem üzerinden, geçerli gün sayısı kadar HES kodunuz telefonunuza gönderilecektir.

Örnek; HES 12345678901 1234 45

3- e-Devlet sistemi üzerinden de HES kodunuzu alabilirsiniz.

e-Devlet sistemi üzerinden, “HES Kodu Üretme ve Listeleme” seçeneğini seçip “Yeni Hes Kodu” butonuna tıklayarak HES kodunuzu alabilirsiniz.

* HES Kodu Aydınlatma Metni ve HES Kodu Açık Rıza Metninin çıktılarının alınıp imzalanması gerekmektedir. İmzalı metinler sınav salonlarında sonra görevliler tarafından toplanacaktır.

HES Kodu Aydınlatma Metni için tıklayınız.

HES Kodu Açık Rıza Metni için tıklayınız.