Ağız, Diş ve Çene Radyolojisi Anabilim Dalı

Anabilim Dalımız ağız içi ve ağız dışı, organların; hastalık ve bozukluklarının incelendiği ele alındığı, aynı zamanda yapılacak tedavilerin planlandığı akademik bir daldır. Anabilim dalımızda hastaların genel sağlık durumları ile diş hekimliği uygulamalarında risk oluşturabilecek sistemik hastalıkları sorgulanır. Klinik bulgular, radyografi ve laboratuvar sonuçları ile birleştirilerek hastanın tedavi planlaması düzenlenir.

Doğru teşhis, hastanın uygun ve yeterli şekilde tedavi edilebilmesi için öncelikli şarttır. Ağız içi belirtiler, ciddi hastalıkların belirtisi olabilir. Branşımız; öğrencilere, doğru teşhis koyabilmeyi, planlama sürecini yönetebilmeyi, baş-boyun bölgesinin muayene yöntemleri ve elde edilen bulguları bir bütün olarak değerlendirebilmeyi öğretmeyi amaçlamaktadır.

Anabilim Dalımız eğitim ve öğretim programı, oral diagnoz ve radyoloji lisans derslerini kapsamaktadır. Öğrencilerimizin teorik, klinik, seminer ve pratik uygulamalar şeklinde bütüncül bir eğitim anlayışı ile, alanında yetkin ve teknolojik gelişmelere ayak uydurabilen bireyler olarak yetiştirilmesi hedeflenmektedir.

Dr. Öğr. Üyesi Mukadder ORHAN

Ağız, Diş ve Çene Radyolojisi Anabilim Dalı Başkanı