Protetik Diş Tedavisi Anabilim Dalı

Protez anlam olarak vücuttaki herhangi bir eksikliğin veya işlevini tam olarak yerine getiremeyen organ veya dokunun yapay olarak yerine konulmasıdır. Diş hekimliğinde protetik diş tedavisi, doğal dişlerdeki madde kayıplarının, eksik dişlerin ve çevresindeki oral ve maksillofasiyal dokuların, yapay materyaller ile restore edildiği, oral fonksiyonların, estetiğin ve hasta sağlığının düzeltilmesi ve idamesini amaçlayan Diş Hekimliğinin temel dallarından biridir.

Tüm protetik tedavilerimizde amaç, hastanın kaybettiği veya eksikliğini duyduğu fonksiyon, fonasyon ve estetiği yerine getirmektir. Bu amaçla Protetik Diş Tedavisi Anabilim Dalı, beş yıllık diş hekimliği eğitiminde birinci sınıftan başlayarak mezun olununcaya kadar teorik ve pratik uygulamaları ile katkıda bulunmaktadır. Anabilim dalımızın misyonu, Diş hekimliği Fakültesi öğrencilerinin teorik, pratik ve klinik eğitimleri sonunda hastalarının tüm protetik rehabilitasyonlarını sağlayacak düzeyde yetişmelerine olanak yaratmak, kliniğimize başvuran hastalara kaliteli tedavi hizmeti vermek ve özgün araştırmalar ile bilime katkıda bulunmaktır. Bu zorlu misyonu başarmada; Fakültemizin deneyimli öğretim üyesi kadrosu, eğitimli yardımcı personel ve mesleğinde başarıyı hedefleyen geleceğin diş hekimi adayı öğrencilerimiz bize güç vermektedir. Dental eğitimimizde kullanacağımız klinik, protez preklinik ve simülasyon laboratuvarlarındaki teknik donanımımızın çok iyi olması da fakülte olarak avantaj sağlamaktadır. Özellikle geleceğin diş hekimliği uygulamalarında önemli yer alacak olan dijital diş hekimliğinde öğrencilerimizin iyi bir donanıma sahip olmasını amaçlıyoruz. Protetik Diş Tedavisi Anabilim Dalı olarak öğrencilerimize en iyi eğitimi, hastalarımıza en iyi hizmeti vermek ve bilimsel çalışmalarla mesleğimizde ilerlemek amacıyla daima daha ileriyi hedefliyoruz.

Anabilim Dalında yapılan Tedaviler (Hastalar için)

Klinik tedavi hizmetleri kapsamımızda;

• Sabit protezler (Kron protezleri, köprü protezleri)
  • Dijital Diş hekimliği Uygulamaları,
  • Hareketli protezler (Tam veya Bölümlü protezler)
  • İmplantüstü protezler
  • Çene yüz protezleri
  • Temporomandibular eklem rahatsızlıklarının tedavisi, gibi protetik tedaviler bulunmaktadır.

Prof. Dr. Bülent KESİM

Protetik Diş Tedavisi Anabilim Dalı Başkanı