Tarih: 25 Kasım 2020

Kurul ve Mesleki Alan Dersleri için Çevrimiçi (Online) Sınav Kuralları Hakkında Bilgilendirme

1. Sınavlar KEYPS üzerinden elektronik ortamda yapılacak olup, öğrencilerimiz sınav bilgi sistemi ile çevrimiçi (online) sınav sistemine OBS kullanıcı adı ve şifreleri ile katılabilecektir.
  2. Öğrencilerin sınava girmeden en az 1 saat önce mutlaka KEYPS’e girerek kuramsal sınavlar ekranında sınavlarını görmeleri gerekmektedir. Öğrencilerin sınav girişinde yaşayabilecekleri sorunları daha önceden tespit ederek sınavın başlama saatinden önce dersten sorumlu öğretim üyesine iletmeleri gerekmektedir.
  3. Sisteme erişim sağlayan öğrenciler karşılarına açılan ekrandan sınava girecekleri dersi seçerek o derse ait sınavı başlatabileceklerdir.
  4. Her soru için belirlenen sınav süresi 1 dk 20 sn (80 sn) ile sınırlandırılmıştır.
  5. Elli (50) ve altı sayıda soru içeren sınavlar için belirlenen toplam sınav süresine ek 5 dk, 50 üstü sayıda soru içeren sınavlar için belirlenen toplam sınav süresine ek 10 dk verilecektir.
  6. ‘Sınavı başlat’ butonu görünmüyorsa, sınav henüz başlamamış demektir.
  7. Sınav Başlangıç ve Sınav Bitiş süreleri arasında sınava erişim sağlanabilir.
  8. Her sınava sadece 1 kere giriş yapılabilir.
  9. Sınav boyunca bitime kalan süre ekranda gösterilecektir.
  10. Sınav esnasında, her sayfada bir soru, o soruya ait cevap şıkları ve kalan süre gösterilecektir.
  11. Bir soru görüldükten sonra, cevap işaretlenirse ya da işaretlenmeden diğer soruya geçilir ise, sınav güvenliği sebebi ile bir daha önceki soruya geri dönülemeyecektir.
  12. Dört yanlış bir doğru cevabı götürmeyecektir.
  13. Başka bir öğrencinin yerine sınava girmek ya da kendisi yerine başka birini sınava sokmak eylemlerinden herhangi birini gerçekleştiren öğrencilerin sınavları geçersiz sayılır ve Yükseköğretim Kurumları Öğrenci Disiplin Yönetmeliği kapsamında işlem başlatılır.
  14. Sınav esnasında internet/elektrik kesintisi ya da cihaz arızası yaşanması durumunda sınav süresinin sonuna kadar sisteme yeniden giriş yapmanız sağlanacak, sınava kaldığınız yerden kalan sınav süreniz ile devam edebileceksiniz. Bu aşamada sınav süresi devam ediyor olacaktır. Gerekli tedbirleri almak öğrencinin sorumluluğundadır.
  15. Tüm soruları cevapladıktan sonra ‘Sınavı bitir’ butonuna basarak sınavınızı bitirebilirsiniz. ‘Sınavı bitir’ butonu her soruda görünmektedir. Bu butona bastığınız takdirde sınavınızı kendi rızanızla bitirmiş olacaksınız ve bitirmeniz halinde sınava tekrar giriş yapamayacaksınız.
  16. Sınav sistemine erişen kullanıcıların tüm hareketleri (log) kayıt altına alınmaktadır. (Sisteme başarılı ya da başarısız giriş denemeleri ve nedenleri, cihaz bilgisi, IP bilgisi, sayfalar/ sorular arasında geçişler, işaretlenen cevaplar vb.)
  17. Sınav tarihlerinde ve saatinde sınava girmeyen öğrencilerimiz için, daha sonra hiçbir şekilde ek sınav açılmayacaktır.
  18. Öğrenciler sınav sonuçlarını KEYPS üzerinden görebileceklerdir.
  19. Sınav ile ilgili tüm soru ve sorunlarınız için dersten sorumlu öğretim üyesi ile irtibata geçmeniz gerekmektedir.